Seilingsløpet er 400m bredt og er utført som ett-tårns skråkabelspenn. Sideforankringene består av totalt 4 grupper med forankringsliner som er festet til en pongtong i toppen og sugeanker/gravitasjonsanker på sjøbunnen. Forankringsdybden er ca. 500m. Bruoverbygningen består av en ortotrop stålkasse.
I fase 3 er flere varianter av pongtongutforminger og senteravstander gjennomregnet. Det endelige konseptet har 33 pongtonger hvorav 32 er i stål og én i betong.
En viktig deloppgave i denne fasen er å redusere usikkerheter knyttet til plassering og design av ankere. Sjøbunnen i området er utsatt for ras, som eksempelvis kan oppstå ved et jordskjelv.
Løsning av oppdrag
Konseptene i fase 3 ble prosjektert basert påforenklede og avanserte analyser med påfølgende design. Det ble gjennomført omfattende statiske og dynamiske analyser av de ulike flytebru varianter i frekvens og tidsplanet.
For statiske analyser ble program pakken Sofistik benyttet. For dynamiske analyser ble programpakken Orcaflex og Sima/Simo/Riflex benyttet (vind, bølger og skipsstøt).
Orcaflex og Simo/Riflex ble benyttet til ikke lineære koblede vind- og bølgeanalyser i tidsplanet, i tillegg til lineære frekvensplananalyser. Det ble levert omfattende dokumentasjon i form av tekniske rapporter og tegninger, inkludert anbefalinger for videre arbeid i kommende faser.
Våre tjenester
- Prosjektstyring
- Risiko og SHA
- Kostnadsestimering
- Arkitektonisk utforming
- Konstruksjonsteknikk
- Hydrodynamikk
- Forankringsanalyser
- Geoteknikk
- Aeoridynamikk
- Vegplanlegging
- Anleggsteknikk
- Marine operasjoner
- Fabrikasjon
- Visualisering
- Koblede globalanalyser
- IDV
- Elektro